ATM terus kawal sempadan antara negeri – Hishammuddin

Menteri Kanan Pertahanan Datuk Seri Hishammuddin Hussein, mengesahkan Angkatan Tentera Malaysia (ATM) akan terus bekerjasama dan berganding bahu dengan Polis Diraja Malaysia (PDRM) untuk mengawal ketat sekatan jalan raya (SJR) di laluan sempadan antara negeri.

Hishammuddin berkata tindakan berkenaan selari dengan keputusan kerana menamatkan kebanyakan SJR di Lembah Klang selepas Kuala Lumpur, Putrajaya dan Selangor beralih ke Fasa 2 Pelan Pemulihan Negara (PPN), bermula hari ini.

Berikutan itu, Hishammuddin yang Ahli Parlimen Sembrong mengucapkan terima kasih dan penghargaan kepada petugas barisan hadapan terutama ATM yang berusaha kerana membantu PDRM mengawal SJR di Lembah Klang tanpa mengira hari siang atau malam, ribut dan panas, biarpun terpaksa berjauhan dengan keluarga masing-masing.

“Tabah bekerja siang malam, cekal bertugas dalam ribut, hujan, panas, sabah walau kurang masa dengan keluarga. Demi rakyat, untuk negara,” katanya dalam muat naik di Facebook, hari ini.

Sebelum ini, Perdana Menteri Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob mengumumkan Lembah Klang akan beralih ke fasa dua Pelan Pemulihan Negara (PPN), berkuatkuasa hari ini.

Leave a Reply